Tæppebog – “Ægte Tæpper – knyttet med kærlighed”

LÆS BOGEN ONLINE

KØB BOGEN HER

Bogen ”Ægte tæpper knyttet med kærlighed” er en levende og let forståelig fortælling om, og forklaring på, hvad et ægte tæppe er, og hvad der ligger bag dets tilblivelse.

Bogen er interessant for enhver, som interesserer sig for boligindretning, design, kunsthåndværk og naturligvis ægte tæpper. Bogen er på 268 sider og indeholder mere end 650 billeder og illustrationer.

Forfatteren Martin Munkholm er ‘opvokset’ i en tæppeforretning. Ægte tæpper har således været en naturlig del af hans liv helt fra barnsben. Han er udlært som tæppehandler i et af datidens største engrosfirmaer for persiske tæpper i Hamborg. Han er tidligere formand for Brancheforeningen for Orientalske Tæpper og har undervist på universitetsniveau om ægte tæpper i Iran. Han har deltaget i adskillige interviews og tv-udsendelser på iransk tv. Desuden står han og familien Munkholm bag dokumentarfilmen ”Ægte Tæppekærlighed”, som er kendt fra TV stationen dk4. Han har endvidere været aftenens ekspert på Danmarks National TVs forbrugerprogram KONTANT og er en flittig foredragsholder.


Dokumentarfilm om ægte persiske tæpper ”Ægte tæppekærlighed”

I programmet, dokumentarfilmen ”Ægte tæppekærlighed” giver TV stationen dk4 dig hele familien Munkholms historie, og samtidig inviterer Martin Munkholm med på tæpperejse til Iran. Her besøger han værksteder og arbejdende nomader på sletterne, for at give et indblik i det omfattende arbejde, der ligger bag et ægte persisk tæppe – lige fra fåret bliver klippet, over spinding og farvning af garnerne og knyttearbejdet, til tæppet bliver finklippet og er klar til salg.

Søskendeparret Helle og Martin Munkholm er 4. generation i Belle Rugs som er grundlagt i 1953.

Foredrag om ægte tæpper

Martin Munkholm tager jer med på en uforglemmelig rundtur i hele processen der ligger bag produktionen af ægte tæpper. I får indblik i klipning af får, indfarvning af garnerne, knytteprocessen og meget mere.

Foredragets varighed kan tilpasses efter ønske.

Læs mere om foredraget