Tæppebog – “Ægte Tæpper – knyttet med kærlighed”

LÆS MERE OG KØB BOGEN HER

Bogen ”Ægte tæpper knyttet med kærlighed” er en levende og let forståelig fortælling om, og forklaring på, hvad et ægte tæppe er, og hvad der ligger bag dets tilblivelse.

Bogen er interessant for enhver, som interesserer sig for boligindretning, design, kunsthåndværk og naturligvis ægte tæpper. Bogen er på 268 sider og indeholder mere end 650 billeder og illustrationer.

Forfatteren Martin Munkholm er ‘opvokset’ i en tæppeforretning. Ægte tæpper har således været en naturlig del af hans liv helt fra barnsben. Han er udlært som tæppehandler i et af datidens største engrosfirmaer for persiske tæpper i Hamborg. Han er tidligere formand for Brancheforeningen for Orientalske Tæpper og har undervist på universitetsniveau om ægte tæpper i Iran. Han har deltaget i adskillige interviews og tv-udsendelser på iransk tv. Desuden står han og familien Munkholm bag dokumentarfilmen ”Ægte Tæppekærlighed”, som er kendt fra TV stationen dk4. Han har endvidere været aftenens ekspert på Danmarks National TVs forbrugerprogram KONTANT og er en flittig foredragsholder.


Dokumentarfilm om ægte persiske tæpper ”Ægte tæppekærlighed”

I programmet, dokumentarfilmen ”Ægte tæppekærlighed” giver TV stationen dk4 dig hele familien Munkholms historie, og samtidig inviterer Martin Munkholm med på tæpperejse til Iran. Her besøger han værksteder og arbejdende nomader på sletterne, for at give et indblik i det omfattende arbejde, der ligger bag et ægte persisk tæppe – lige fra fåret bliver klippet, over spinding og farvning af garnerne og knyttearbejdet, til tæppet bliver finklippet og er klar til salg.

Foredrag om ægte tæpper

Klik her hvis De ønsker at booke et foredrag

Martin Munkholm gennemgår hele processen, fra et får bliver klippet og frem til det færdige tæppe ligger på gulvet, klar til brug. Deltagerne får indblik i klipning af får, spinding af ulden, indfarvning af garnerne, knytteprocessen og vask af tæpper. Der vises film og fotos fra Iran blandt andet fra familien Munkholms rejser i Iran, hvor Martin Munkholm sammen med sin søster Helle Munkholm gør meget ud af at besøge nomaderne og bønderne langt ude på landet.

Der fremvises under foredraget mange forskellige tæpper. Nomadetæpper, landsbytæpper, værkstedstæpper, silketæpper, gamle tæpper, nye tæpper, tæpper i superkvalitet og fuptæpper. Der er mulighed for at stille spørgsmål. Foredraget er således baseret på tovejskommunikation.

Der gøres opmærksom på de mange faldgruber der findes, når man bevæger sig ud på markedet som potentiel tæppekøber. Med sin baggrund som lærling i frihavnen i Hamborg i et af verdens største engrosfirmaer for persiske tæpper, ved Martin Munkholm hvordan de forskellige udbydere køber ind og sælger tæpperne. Lige fra småhandlende over specialbutikker og til store varehuskæder. Således blev han også udvalgt som aftenens ekspert i Danmarks Radios forbrugerprogram DR KONTANT da der var fokus på ægte tæpper i 2004. Han står bag dokumentarfilmen ÆGTE TÆPPEKÆRLIGHD og han har i samarbejde med Muusmanns forlag udgivet den anmelderroste bog, ÆGTE TÆPPER KNYTTET MED KÆRLIGHED. Martin Munkholm har endvidere undervist om persiske tæpper på universitetet i Ardekan i Iran. Dette universitet har speciale i iransk kunsthåndværk og tæppekunst.

Foredragets varighed kan tilpasses efter ønske.

Søskendeparret Helle og Martin Munkholm er 4. generation i Belle Rugs som er grundlagt i 1953.