Personligt udvalgte tæpper

Vi udvælger, egenhændigt og med stor omhu, alle ægte tæpper og kelim til udstillingen i Belle. Vores familie har siden 1953 opbygget en solid ekspertise inden for ægte persiske tæpper og kelim. Erfaring og netværk, samlet gennem 4 generationer, er din sikkerhed for at få det helt rigtige tæppe, til en fair pris.

ÆGTE, ægte tæpper

I Belle formidler vi ÆGTE, ægte tæpper, frem for ægte kopitæpper. Vores familie servicerer og leverer nøje udvalgte tæpper til virksomheder, tæppesamlere og private hjem i hele Skandinavien og Europa.
Vurdering, vask og reparation af ægte tæpper og kelim udføres af dygtige fagfolk, som indgår i vores netværk.
Vi køber også tæpper fra samlere og private hjem samt formidler køb og salg.

Direkte import

Vores direkte import af ægte persiske tæpper fra Iran/Orienten sikrer dig de rigtige tæpper i den bedste kvalitet, til priser der tåler enhver sammenligning. Vores familie har siden 1976 rejst jævnligt i Iran/Persien og nyder stor respekt og tillid i hele tæppebranchen. Vores familiefirma har i dag gode kontakter overalt i Iran/Orienten.

Hvad er forskellen og hvorfor er nogle ægte tæpper og kelim bedre end andre, når de hedder det samme og har samme oprindelse?

Mange har stort fokus på knudetætheden som kvalitetsbetegnelse, når de vurderer et ægte tæppe.
Knudetætheden kan også være en god ledetråd, men den kan også være vildledende. Det allervigtigste for at et ægte tæppe kan have en god kvalitet, er selve råulden.
Den skal være langfibret, fedtholdig og smidig. Dernæst er det vigtigt, at ulden er farvet med gode kvalitetsfarver. Helst naturfarver.
Så knudetætheden er ikke uvæsentlig, men husk på, at tætheden i tæppets luv også skal følge med – det er nemlig ikke en selvfølge!

Disse ting er grunden til, at to håndknyttede tæpper med samme knudetæthed, fra samme by, i samme land, kan være meget forskellige i kvaliteten. Det ene tæppe er knyttet af kvalitetsuld, som er spundet i hånden og farvet med naturfarver og har tæt banket luv.
Det andet tæppe er knyttet af mindre god uld, som er spundet på maskine og farvet med billige kemiske farver og er ikke banket tæt sammen i luven.
Disse to tæpper, som har samme oprindelsesland, bærer samme navn og kvalitetsbetegnelse, er meget forskellige og det ene kan være markant bedre og mere værdifuldt end det andet.
Netop derfor er udvælgelsen af kompetente fagfolk ikke uvæsentlig, når der sorteres i kæmpe bunker af ægte tæpper.

Dette er hovedårsagen til de store prisudsving, man ser på tæppemarkedet i Danmark og resten af verden.
Det er også derfor man ser ægte tæpper og kelim på uendelige ophørsudsalg med kæmpe rabatter.
Det er ganske enkelt ikke sammenlignelige tæpper, der sammenlignes!

Læs bogen ÆGTE TÆPPER Knyttet med kærlighed her (Link til bog kommer snart)

Se dokumentarfilmen ÆGTE TÆPPEKÆRLIGHED her.

Se informationsvideoer her.