Belle Carpets & Rugs arrangerer hvert år nogle få specialudstillinger hvor vi sætter fokus på en bestemt tæppetype. Typisk afholdes der en specialudstilling hvert forår og en hvert efterår. Det kan være Kelim, moderne tæpper, silketæpper, antikke tæpper etc. I forbindelse med udstillingerne, udstiller vi et særligt stort udvalg af den aktuelle tæppetype.

Tilmeld nyhedsbrev her og vær først til at få nyheder omkring arrangementer og tilbud i Belle!

Se kommende udstillinger herunder:

Udstillingskalender – Efterår 2022


25. september: Tæppe-udstilling med moderne og klassiske Kelim fra Afghanistan

Udstillingen kan ses til og med den 20. november

Vi har sammensat et interessant udvalg af afghanske kelim i klassisk og moderne stil. Det er meget interessant at følge med i udviklingen af teknikker og designs. Kelimtæpperne rummer stor alsidighed i mønstre og farver og man får utroligt meget kelim og kunsthåndværk for meget små penge. Kelim er en videnskab i videnskaben – der er lige så meget at fortælle om kelimtæpper, som der er at fortælle om traditionelle tæpper med luv.


30. oktober: Udstilling med Samarkand-tæpper (“Treasures of the Past”)

Udstillingen kan ses til og med den 18. december

Vi har sammensat et udvalg af afghanske tæpper i designs, vi kalder ”Fortidens skatte”. De er nyproducerede evolutioner over gamle klassikere i fantastisk smukke designs og farver. Lige så klassiske de er, lige så elegante og moderne virker de i udtrykket. Samarkand-tæpperne, ”Fortidens skatte” kommer ikke fra Samarkand, men fra Afghanistan. Mønstrene er heller ikke fra Samarkand. Disse tæpper rummer derimod evolutioner over- eller brudstykker fra de gamle mønstre, som enten er genanvendt 1 til 1 eller brudt op og sat sammen på helt nye måder. Mange oplever disse tæpper som et moderne frisk pust, i en verden med gamle traditioner for både mønstre og farver.