1953

Belle Carpets & Rugs og Belle Art Gallery startede i 1953. Ketty og Svend Aage Jensen åbnede Horsens Kunstgalleri i Havnealle 5 i Horsens. Her handlede de med ældre dansk kunst af blandt andre Skagensmalerne.

De købte også dødsboer og solgte således ældre møbler og ægte tæpper.

1967

I 1968 åbnede deres datter, Hanne Munkholm, Belle Kunst ved Stouby, mellem Juelsminde og. Her kunne hun nyde godt af erfaringerne, dels hjemmefra samt fra sin læretid hos det anerkendte textilfirma Harald Rix i Horsens. Her tilegnede Hanne Munkholm sig sin basisviden om ægte persiske tæpper.

1976

I 1972 tog Henning Munkholm sin afsked fra sit job som typograf i Horsens og trådte ind i familiefirmaet. I 1976 foretog Hanne og Henning Munkholm deres første indkøbsrejse til Iran og handlen med ægte håndknyttede tæpper begyndte at tage fart.

Firmaet vandt, til trods for sin størrelse, stor anerkendelse, for sin gode service og fagekspertise, såvel lokalt som nationalt.

1988 - 1990

I 1988 trådte datteren Helle Munkholm ind i familiefirmaet efter at have afsluttet sin handelsuddannelse som isenkræmmer i Vejle. I 1989 købte familien Horsens Kunstgalleri af bedsteforældrene.

1991 - 2020

I 1991 trådte sønnen Martin Munkholm ind i familiefirmaet efter at havde afsluttet sin handelsuddannelse som tæppehandler i frihavnen i Hamborg. Siden har søskendeparret drevet Horsens Kunstgalleri som de overtog ejerskabet af i 2001. De har haft tæt samarbejde med forældrene i Belle Kunst som kun er 20 km uden for byen. I 2010 besluttede familien Munkholm at igangsætte generationsskifte.

Samtidig var lokalerne blevet for små i begge butikker. Derfor traf familien i starten af 2011 beslutning om at bygge et nyt galleri ved siden af det gamle i de unikke omgivelser i Belle ved Stouby, mellem Vejle, Horsens og Juelsminde. Den nye bygning, som stod færdig i 2012, huser idag kunstgalleriet: Belle Art Gallery. Den gamle bygning, fra 1868 huser specialbutikken for orientalske tæpper og kelim: Belle Carpets & Rugs. Således har familien Munkholm fået mulighed for at videreføre deres gamle koncept.

De driver nu handel med de samme to varegrupper som de altid har beskæftiget sig med, og som de har stor erfaring med. Handlen sker blot fra to forskellige bygninger, som er brancheopdelt og under de nye og mere internationalt klingende navne: Belle Carpets & Rugs og Belle Art Gallery.

I december 2017 startede Helles datter Trine som lærling i familiefirmaet efter en række udenlandsrejser som hun gennemførte efter at have afsluttet sin gymnasietid.

Belle Carpets & Rugs beskæftiger sig med følgende:

  • Specialudstillinger med fokus på udvalgte orientalske tæppetyper og orientalske kelim.
  • Handel med ægte persiske tæpper, som er håndknyttet i orienten.
  • Handel med ægte persiske kelims, som er vævet i orienten.
  • Handel med Edelgrund tæpper og kelims.
  • Handel med tilbehør, herunder underlag til tæpper og kelim.
  • Handel med persisk glas og keramik.
  • Tæppemarked med køb, salg og bytte af ægte tæpper, kelim samt kunsthåndværk fra orienten.
  • Vask og reparation af ægte tæpper og kelim- Vurdering af ægte tæpper og kelim.