Om Senneh

 Senneh, Sanandaj, Sannandage – Gerus, Garus, Geruz   (Generelt meget robuste og slidstærke tæpper)   Senneh-tæpper knyttes i og omkring byen Senneh (Sanandaj). Det er det tæppeområde i Kurdistan, hvor de fineste tæpper knyttes, forstået på den måde, at tæpperne knyttes af garner, der er spundet finere og derfor kan...

Læs mere

Viser alle 21 resultater

Viser alle 21 resultater

Mere om Senneh

 Senneh, Sanandaj, Sannandage – Gerus, Garus, Geruz

 

(Generelt meget robuste og slidstærke tæpper)

 

Senneh-tæpper knyttes i og omkring byen Senneh (Sanandaj). Det er det tæppeområde i Kurdistan, hvor de fineste tæpper knyttes, forstået på den måde, at tæpperne knyttes af garner, der er spundet finere og derfor kan knyttes tættere. Mønstrene er ofte Herati-mønster, indrammet i en stor rombeformet zigzagmedaljon, eller tre heksagoner på ensfarvet rød eller blå bundfarve med Herati-mønster som fyldmønster. Senneh-knuden har fået sit navn efter byen Senneh. I dag knytter man imidlertid med begge knudetyper, både Senneh-knuder og Ghiordes-knuder. Kæde- og skudtråde er bomuld, og tætheden er 250.000-500.000 knuder pr. m2. Der er stor forskel på de gamle tæpper fra området og de nyere. Især op gennem 1990’erne blev der produceret store mængder af Senneh-tæpper, som er knyttet af helt andre og mindre gode råmaterialer end tidligere og med en anden knytteteknik. Der var et meget stort udbud af Senneh-tæpper i handelen i alle tænkelige størrelser. De ses stadig på markeder, men ikke i de store mængder som før. Bemærk den tydelige forskel i bagsidestrukturen. Dette er en af de tydelige forskelle på de nyere og de ældre tæpper fra området.

 

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

 

Se video om Senneh tæpper her: https://www.youtube.com/embed/Qt7ep_b0eSI

 

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Senneh tæpper.