Om Poutau

 Pautau, Kina Kinesiske tæpper Set i forhold  til landet Kinas årtusindgamle historie er tæppeproduktionen af nyere dato. Man regner med, at produktionen begyndte engang i det 16. århundrede via Turkmenistan, Tibet og Mongoliet. Kejser Chien Lung giftede sig i 1700-tallet med en prinsesse fra Turkmenistan. Det var i denne periode,...

Læs mere

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Mere om Poutau

 Pautau, Kina

Kinesiske tæpper

Set i forhold  til landet Kinas årtusindgamle historie er tæppeproduktionen af nyere dato. Man regner med, at produktionen begyndte engang i det 16. århundrede via Turkmenistan, Tibet og Mongoliet. Kejser Chien Lung giftede sig i 1700-tallet med en prinsesse fra Turkmenistan. Det var i denne periode, de kinesiske tæpper havde deres storhedstid. Teknikken, som blev udviklet dengang, er i store træk den samme, som man anvender i dag. De vigtigste centre for tæppefremstilling i Kina har været Beijing, Shanghai og Tientsin. Indtil for nylig foregik produktionen af håndknyttede tæpper i fabrikker, som i nogle tilfælde beskæftigede flere end tusinde medarbejdere.

Ulden i luven er typisk af god og langfibret kvalitet. Garnerne er maskinspundet og far vet med syntetiske far ver. Møn- strene på de kinesiske tæpper kan ofte være hentet fra gamle silkestoffer, som blev fremstillet langt tilbage i tiden. De kan også være inspireret af keramik, lakarbejder og andre former for kunsthåndværk. Kinesiske mønstre er typisk bygget op på et strengt geometrisk  grundlag. Kina har haft en betydelig tæppeproduktion.  I dag fremstilles også kopier efter persiske og tyrkiske mønstre, især silketæpper, som ligner tæpperne fra Qum i Iran og Hereke  i Tyrkiet. Produktionen  af tæpper i Kina er kraftigt aftagende, da det er blevet svært at finde folk, som kan og vil udføre knyttearbejdet. I dag er der for de kinesiske arbejdere mange andre og betydeligt nemmere måder at tjene penge på.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Poutau tæpper.