Om Nasrabad

 Naisrabad, Nasrabad, Nassrabad, Nassarabad  I Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen finder man også den lille by Naisrabad, lidt syd for Isfahan. Det er ofte meget hårdt bankede tæpper, som er knyttet med 120.000-320.000 knuder pr. m2. De har typisk store, ensfarvede flader i rød, blå eller beige, med stilistiske dyremotiver og anker-medaljon....

Læs mere

Viser alle 9 resultater

Viser alle 9 resultater

Mere om Nasrabad

 Naisrabad, Nasrabad, Nassrabad, Nassarabad 

I Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen finder man også den lille by Naisrabad, lidt syd for Isfahan. Det er ofte meget hårdt bankede tæpper, som er knyttet med 120.000-320.000 knuder pr. m2. De har typisk store, ensfarvede flader i rød, blå eller beige, med stilistiske dyremotiver og anker-medaljon. De er ligesom de fleste andre tæpper i dette område knyttet af god kvalitetsuld, som er farvet med naturfarver. Her anvendes både Ghiordes- og Senneh-knuder. Blandt de egentlige Bakhtiar-tæpper er de mest kendte tæppenavne Tschalschotor, Bibibaft, Armanibaft, Zamann og Shahrecord.

Læs om Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen her:

Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen

Char-Har-Mahal, Chahar-Mahal Bakhtiar, Baktiar, Bakhtiari, Bachtiar Char-Har-Mahal- og Bakhtiar-området grænser mod vest til Luristan, mod nord til Hamadan og Arak, mod øst ligger byen Isfahan, og sydpå ligger Khashgai-området. Her knytter nomader og fastboende landsbyfolk robuste og slidstærke tæpper. Nomaderne i området bruger vandretliggende væve, de fastboende bruger opretstående. Tæpperne fra de forskellige familier og i de forskellige byer har hver deres individuelle kendetegn. Nogle af disse kendetegn forsvinder desværre, fordi tæppefremstillingen gradvist bliver mere og mere standardiseret. 

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Nasrabad tæpper.