Om Nanaj

 Nannaj, Nanaj  Nanaj finder man ca. 70 km syd for Hamadan. Tæpperne herfra er ofte i ”all over-design”, altså uden medaljon. Det er ofte brede løbere eller større tæpper, man ser, med en rød eller indigo bundfarve, dekoreret med store, rustikke blomstermotiver. Ulden er som regel af ret god kvalitet,...

Læs mere

Showing all 3 results

Showing all 3 results

Mere om Nanaj

 Nannaj, Nanaj 

Nanaj finder man ca. 70 km syd for Hamadan. Tæpperne herfra er ofte i ”all over-design”, altså uden medaljon. Det er ofte brede løbere eller større tæpper, man ser, med en rød eller indigo bundfarve, dekoreret med store, rustikke blomstermotiver. Ulden er som regel af ret god kvalitet, og der anvendes ofte naturfarver. De er som de fleste andre tæpper fra dette område robuste og slidstærke tæpper. Knudetallet er 120.000-200.000 pr. m2.

Læs mere om Hamedan-området her:

Hamadan, Hamedan 

(De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper. De er generelt robuste og slidstærke.)

Byen Hamadan, der tidligere hed Ekbatana, ligger ved Alvand-bjergene i 1900 meters højde. Klimaet er behageligt om sommeren, for her er køligere end i mange andre iranske storbyer, men om vinteren er der forholdsvist koldt. Byen er centrum for et af Irans største tæppedistrikter. Hamadan-området er et stort område med mange hundrede landsbyer, som alle er kendte for deres egne mønstre og kvaliteter. Tæpperne herfra har deres egne navne, alt efter hvor de kommer fra, men da byen Hamadan er opsamlingsby for hele området, betegnes disse tæpper slet og ret som Hamadan-tæpper, også selv om de ikke er knyttet der.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Nanaj tæpper.