Om Mey-meh

 Meymeh, Meimeh, Maymeh  I Djohseghan-området, der ligger ca. 100 km nord for Isfahan, blev der på safavidernes tid (1502-1736) knyttet meget fine tæpper, bl.a. til shahernes hof i Isfahan. På Victoria and Albert Museum i London kan man i dag se et par meget smukke eksemplarer fra Djohsegahn-området, knyttet omkring...

Læs mere

Viser alle 8 resultater

Viser alle 8 resultater

Mere om Mey-meh

 Meymeh, Meimeh, Maymeh 

I Djohseghan-området, der ligger ca. 100 km nord for Isfahan, blev der på safavidernes tid (1502-1736) knyttet meget fine tæpper, bl.a. til shahernes hof i Isfahan. På Victoria and Albert Museum i London kan man i dag se et par meget smukke eksemplarer fra Djohsegahn-området, knyttet omkring 1670. På grund af flere alvorlige jordskælv i området udvandrede en stor del af befolkningen til Isfahan. Der er heldigvis kommet flere af disse tæpper på markedet igen. Tæpperne fra Djohseghan-området er dejlige tæpper. De ses ikke i store mængder, men er lette at kende på grund af deres markante mønstre. Det interessante er, at disse mønstre ikke har ændret sig i flere hundrede år. De farver, der benyttes, kan både være naturfarver og kemiske farver. Ulden er af forholdsvis god kvalitet. Tæpperne kommer fra fire byer i området, som ligger tæt op ad hinanden. Man kan groft opdele dem i følgende kvalitetskategorier efter knudetæthed:

Djoseghan 100.000-200.000 knuder pr. m2 

Meymeh 200.000-350.000 knuder pr. m2 

Murchakar og Khosrowabad 400.000 knuder eller flere pr. m2 

Det er dog kun en tommelfingerregel. Alle er knyttet med Senneh-knuder, og kæde- og skudtråde er bomuld. Produktionen er meget begrænset i forhold til tidligere.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Mey-Meh tæpper.