Om Meschajechi

 Meschajechi, Sarab Sarab, Serab Kvalitetsmæssigt kan man sammenligne Sarab-tæpperne med tæpperne fra Lambaran. Mønstermæssigt ligner de imidlertid ikke hinanden. Sarab-tæpperne har ofte en lidt langstrakt heksagon, og far verne er gerne domineret af kameluldsfar vet uld. Man ser også nyere, anderledes tæpper herfra, som kaldes for Sarab Mashay- ekhi (Mashayakhi)....

Læs mere

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Mere om Meschajechi

 Meschajechi, Sarab

Sarab, Serab

Kvalitetsmæssigt kan man sammenligne Sarab-tæpperne med tæpperne fra Lambaran.

Mønstermæssigt ligner de imidlertid ikke hinanden. Sarab-tæpperne har ofte en lidt langstrakt heksagon, og far verne er gerne domineret af kameluldsfar vet uld. Man ser også nyere, anderledes tæpper herfra, som kaldes for Sarab Mashay- ekhi (Mashayakhi).

De er kommercielt fremstillet og ligner tæpper som Ardebil, Moud eller Tabriz Marhi. De er typisk rustfar vede og fin- des til tider i meget fine kvaliteter. De oprindelige Sarab-tæpper har typisk en blanding af naturfar ver og syntetiske far ver. Tætheden er 120.000-180.000 knuder pr. m2. Mashayekhi-tæpperne har 360.000-750.000 knuder pr. m2.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Meschajechi tæpper.