Om Kurdi

Kurdi, Kordi, Kolyai, Koliai (Generelt meget robuste og slidstærke tæpper) Kolyai-tæpperne knyttes i Kurdistan. Det er et bjergrigt område med store, øde strækninger. Befolkningen er nomader, halvnomader og landsbyfolk. Deres tæppemønstre er primitive med store, ensfarvede motiver, men også det såkaldte "gittermønster" på kameluldsfarvet bund ses ofte, især i de ældre...

Læs mere

Showing all 2 results

Showing all 2 results

Mere om Kurdi

Kurdi, Kordi, Kolyai, Koliai 
(Generelt meget robuste og slidstærke tæpper)
Kolyai-tæpperne knyttes i Kurdistan. Det er et bjergrigt område med store, øde strækninger. Befolkningen er nomader, halvnomader og landsbyfolk. Deres tæppemønstre er primitive med store, ensfarvede motiver, men også det såkaldte "gittermønster" på kameluldsfarvet bund ses ofte, især i de ældre eksemplarer. Det er slidstærke og charmerende tæpper, som ofte knyttes i størrelser, der ikke er indrettet efter Vestens efterspørgsel. Det er tæpper, man køber med hjertet og ikke efter det ønskede mål til sofabordet. Uldkvaliteten er god, farverne er røde, blå, grønne, hvide og sorte. Kæde- og skudtråde er bomuld, og der er ofte kun frynser i den ene ende af tæppet. Knuden er Ghiordes. Knudetallet ligger på 125.000-200.000 pr. m2. Der ses i dag betydeligt færre af disse tæpper i handelen end tidligere.
Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/
Se video om Kurdi tæpper her: https://www.youtube.com/embed/E5TTMh-zv7w 
Nedenfor finder du vores udvalg af Kurdi tæpper