Om Kelimpuder / Puffer

Kelim, Kelim-tæpper   Kelimpuder fremstilles efter to forskellige principper. Der findes nogle som er lavet af gamle autentiske kelim og så er der dem som er helt ny producerede.   De fleste kelimpuder kommer til verden, når at større kelim skæres ned i størrelsen, ofte fordi det er for langt....

Læs mere

Viser alle 21 resultater

Viser alle 21 resultater

Mere om Kelimpuder / Puffer

Kelim, Kelim-tæpper

 

Kelimpuder fremstilles efter to forskellige principper. Der findes nogle som er lavet af gamle autentiske kelim og så er der dem som er helt ny producerede.

 

De fleste kelimpuder kommer til verden, når at større kelim skæres ned i størrelsen, ofte fordi det er for langt. Det overskydende stykke skæres så til, i passende størrelser, og der syes bagsider på. På denne måde bliver de til pudebetræk. Det kan også være fordi et kelim er blevet meget gammelt og slidt. Så skæres den ”sunde” del af tæppet op i passende stykker og laves til puder.

 

På samme måde laves der også tasker, punge og puffer samt patchwork-tæpper etc.

 

I nogle tilfælde bliver der vævet nye kelimstykker til fremstillingen. Dog har de ikke den patina som ofte er med til at gøre kelimpuderne så charmerende.
De fleste kelimpuder vi ser på markedet, kommer fra Tyrkiet. Der ses dog også kelimpuder som er fremstillet i Iran, Afghanistan, Indien og Pakistan.

 

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

 

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Kelim puder.