Om Kelardasth

Kelardasht, Keladasht   Kelardasht er et lille område, som ligger ved foden af Kelar-bjergene mellem Teheran og Det Kaspiske Hav. Mønstrene her er store og ensfarvede flader, indrammet af en stor, stiliseret medaljon eller heksagon med få stiliserede fugle eller dyr. Et Kelardasht-tæppe kan være meget interessant for dem, der...

Læs mere

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Mere om Kelardasth

Kelardasht, Keladasht

 

Kelardasht er et lille område, som ligger ved foden af Kelar-bjergene mellem Teheran og Det Kaspiske Hav. Mønstrene her er store og ensfarvede flader, indrammet af en stor, stiliseret medaljon eller heksagon med få stiliserede fugle eller dyr. Et Kelardasht-tæppe kan være meget interessant for dem, der ønsker en enkel og rolig mønsterudformning. Det er yderst charmerende tæpper i den gunstige ende af prisskalaen, men kvaliteten varierer meget. Det er tæpper, man jævnligt så i handelen i 1990’erne. De ældre eksemplarer er typisk bedre i kvaliteten. Kæde- og skudtråde er bomuld, og uldkvaliteten er god. Knuden er en Ghiordes-knude (tyrkisk knude), og knudetallet ligger typisk på 120.000-250.000 pr. m2.

 

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

 

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Kelardasth tæpper.