Om Edelgrund

Edelgrund kelim og tæpper Kendte og anerkendte tæppehandlerfamilier som familierne Borhani og Mohammadzadeh, som er iranske tæppehandlere, står bag et nyt koncept med kelimtæpper og moderne knyttede tæpper. Navnet er  Edelgrund og der er tale om tæpper i særklasse. Sammen med et par iranske tæppedesignere har de opstartet produktion af...

Læs mere

Showing all 15 results

Showing all 15 results

Mere om Edelgrund

Edelgrund kelim og tæpper
Kendte og anerkendte tæppehandlerfamilier som familierne Borhani og Mohammadzadeh, som er iranske tæppehandlere, står bag et nyt koncept med kelimtæpper og moderne knyttede tæpper. Navnet er  Edelgrund og der er tale om tæpper i særklasse. Sammen med et par iranske tæppedesignere har de opstartet produktion af moderne, knyttede og kelimtæpper i Mazandaran-provinsen i det nordlige Iran. Deres koncept er rodfæstet i de gamle traditioner, selv om udtrykket er helt moderne. De anvender markedets bedste råmaterialer, både når det gælder uld og farver. Disse kelim væves i smalle baner, som nomaderne har gjort det i århundreder. Herefter syes de sammen, og der kan produceres tæpper i alle tænkelige størrelser på denne måde. Der er tale om moderne design. Mønstrene er gamle, traditionelle mønstre. Det er sammensætningen af dem og farveholdningen, der er ny. De er meget dekorative og hører til i den mere kostbare ende af prisskalaen for nyproducerede kelimtæpper, men det har sin berettigelse.
Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/
Nedenfor kan du finde vores udvalg af Edelgrund tæpper.