Om Bochara

 Turkmenistan Yomud, Yomut, Youmud, Youmut, Jamoud Bokhara, Bochara Yomud- og Bokhara-tæpperne Tæppeproduktion er ikke noget nyt fænomen i dette område, traditionen rækker hundredvis af år tilbage i tiden. Den venezianske opdagelsesrejsende Marco Polo skrev i 1280 begejstret om de fine, håndknyttede tæpper, han havde set i dette område. Der knyttes...

Læs mere

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Mere om Bochara

 Turkmenistan Yomud, Yomut, Youmud, Youmut, Jamoud Bokhara, Bochara Yomud- og Bokhara-tæpperne

Tæppeproduktion er ikke noget nyt fænomen i dette område, traditionen rækker hundredvis af år tilbage i tiden. Den venezianske opdagelsesrejsende Marco Polo skrev i 1280 begejstret om de fine, håndknyttede tæpper, han havde set i dette område. Der knyttes mange forskellige tæpper i området og af mange forskellige nomadestammer. Fælles for dem alle er den dominerende røde farve, som ses i mange nuancer. Bochara er et tæppenavn, man ofte hører, men det betyder ikke, at tæpperne er knyttet i byen. Den er en vigtig opsamlingsby for området, og tæpperne bliver derfor kaldt Bochara-tæpper. Mønstrene er ofte tarantelmønstre eller en eller flere rækker af oktagoner, man kalder dem også for roser (Güll). Kontrastfarverne til den røde bundfarve er sort, indigo eller beige. Tæpperne knyttes på vandretliggende væve med uld i en god kvalitet og en tæthed på 160.000-500.000 knuder pr. m2.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Bokhara tæpper.