Om Abadeh

Ude midt i et ørkenlignende landskab, midt imellem Isfahan og Shiraz ligger byen Abadeh. Herfra kommer nogle fantastiske tæpper. De er robuste og kan holde til at blive brugt i mange år, uden de kommer til at bære tydeligt præg af brug. Knudetallet er 160.000-360.000 pr. m2. Der anvendes hovedsageligt...

Læs mere

Viser 1–30 af 52 resultater

Viser 1–30 af 52 resultater

Mere om Abadeh

Ude midt i et ørkenlignende landskab, midt imellem Isfahan og Shiraz ligger byen Abadeh. Herfra kommer nogle fantastiske tæpper. De er robuste og kan holde til at blive brugt i mange år, uden de kommer til at bære tydeligt præg af brug. Knudetallet er 160.000-360.000 pr. m2. Der anvendes hovedsageligt Senneh-knuder, og der er næsten altid brugt uld af en god kvalitet. Oprindeligt knyttede man i Abadeh mange tæpper med Zilo-soltan-mønster, altså med vaser og fugle på en beige bundfarve, uden centreret medaljon. I nyere tid har knytterne foretrukket mønstre, som ligner dem, Kashgai-nomaderne anvender. Det siges, at knytterne i byen har ladet sig inspirere af nomadernes motiver, og de har også mange fælles træk. Dog er Abadeh-tæpperne typisk mere faste i kvaliteten og knyttet på bomuldsbund. Samtidig er tæpperne fyldt med små motiver. Det kan være en blanding af dyr, planter og symboler, som eksempelvis ”Livets Træ” i en stiliseret udgave. De har meget ofte rød bundfarve og blå hjørner samt 5 medaljoner, en i midten samt en i hver af hjørnerne.

 

Kilde
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

 

Nedenfor kan du se vores udvalg af Abadeh tæpper