Om Tusserghan-Hamedan

 Tusserghan, Tuyserkan, Toyserkan, Tuiserkan, Tusser-Gan  I byen Tusserghan syd for Hamadan kan man stadig i dag finde smukke og charmerende tæpper i gode kvaliteter. Mønstrene er stiliserede, gerne med medaljon samt dyr og blomster. Det er tæpper, hvor man får god kvalitet for pengene, men som det er tilfældet også...

Læs mere

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Mere om Tusserghan-Hamedan

 Tusserghan, Tuyserkan, Toyserkan, Tuiserkan, Tusser-Gan 

I byen Tusserghan syd for Hamadan kan man stadig i dag finde smukke og charmerende tæpper i gode kvaliteter. Mønstrene er stiliserede, gerne med medaljon samt dyr og blomster. Det er tæpper, hvor man får god kvalitet for pengene, men som det er tilfældet også andre steder i Hamadan-området, skal man se sig godt for, for kvaliteten svinger utroligt meget. Især farverne og uldkvaliteten i de nyere tæpper herfra kan være skuffende. Byen Tusserghan er i øvrigt kendt for sin store produktion af valnødder. Jeg har besøgt byen og konstateret, at der er valnøddetræer næsten overalt. Valnødderne bruges blandt andet til at farve uld med og kan også bruges i forbindelse med vaskeprocessen, hvis man vil opnå et gyldent skær i farverne.

Læs mere om Hamedan-området her:

Hamadan, Hamedan 

(De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper. De er generelt robuste og slidstærke.)

Byen Hamadan, der tidligere hed Ekbatana, ligger ved Alvand-bjergene i 1900 meters højde. Klimaet er behageligt om sommeren, for her er køligere end i mange andre iranske storbyer, men om vinteren er der forholdsvist koldt. Byen er centrum for et af Irans største tæppedistrikter. Hamadan-området er et stort område med mange hundrede landsbyer, som alle er kendte for deres egne mønstre og kvaliteter. Tæpperne herfra har deres egne navne, alt efter hvor de kommer fra, men da byen Hamadan er opsamlingsby for hele området, betegnes disse tæpper slet og ret som Hamadan-tæpper, også selv om de ikke er knyttet der.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Se video om Tusserghan-Hamedan tæpper her: https://www.youtube.com/embed/RqRdS6f6zpo 

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Tusserghan tæpper.