Om Serabend

Serabend, Seraben  Sydøst for Hamadan ligger byen Serabend. Her har man gennem århundreder bibeholdt det oprindelige tæppemønster. Det er let at kende på Serabend-borten (Schekiri-borten), som danner rammen om Mir-mønstret. Tæpperne ligner til forveksling tæpperne fra Saroug i naboområdet Arak, kaldet "Saroug Mir". Kvalitetsmæssigt kommer de dog sjældent på højde...

Læs mere

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Mere om Serabend

Serabend, Seraben 
Sydøst for Hamadan ligger byen Serabend. Her har man gennem århundreder bibeholdt det oprindelige tæppemønster. Det er let at kende på Serabend-borten (Schekiri-borten), som danner rammen om Mir-mønstret. Tæpperne ligner til forveksling tæpperne fra Saroug i naboområdet Arak, kaldet "Saroug Mir". Kvalitetsmæssigt kommer de dog sjældent på højde med disse, og de er heller ikke så dyre i handelen.
Læs mere om Hamedan-området her:
Hamadan, Hamedan 
(De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper. De er generelt robuste og slidstærke.)
Byen Hamadan, der tidligere hed Ekbatana, ligger ved Alvand-bjergene i 1900 meters højde. Klimaet er behageligt om sommeren, for her er køligere end i mange andre iranske storbyer, men om vinteren er der forholdsvist koldt. Byen er centrum for et af Irans største tæppedistrikter. Hamadan-området er et stort område med mange hundrede landsbyer, som alle er kendte for deres egne mønstre og kvaliteter. Tæpperne herfra har deres egne navne, alt efter hvor de kommer fra, men da byen Hamadan er opsamlingsby for hele området, betegnes disse tæpper slet og ret som Hamadan-tæpper, også selv om de ikke er knyttet der.
Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/
Se video om Serabend tæpper her: https://www.youtube.com/embed/YiYe9KNNpBg 
Nedenfor finder du vores udvalg af Serabend tæpper