Om Saveh-Hamedan

 Saveh, Saweh Saveh-tæpperne kommer fra byen Saveh i den nordligste del af Arak-provinsen. De ligner i struktur og farver mange af tæpperne fra Hamadan-provinsen, og mange tror da også, at de kommer derfra. Men Saveh ligger ganske tæt på Teheran i retning mod byen Arak. Saveh-tæpperne er som regel meget...

Læs mere

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Mere om Saveh-Hamedan

 Saveh, Saweh

Saveh-tæpperne kommer fra byen Saveh i den nordligste del af Arak-provinsen. De ligner i struktur og farver mange af tæpperne fra Hamadan-provinsen, og mange tror da også, at de kommer derfra. Men Saveh ligger ganske tæt på Teheran i retning mod byen Arak. Saveh-tæpperne er som regel meget farvestrålende, ofte mørkerøde med stærke blå nuancer, og har geometriske mønstre. Ulden er ofte af høj kvalitet, og tæpperne er i forhold til knudetætheden forholdsvis slidstærke. Knudetætheden ligger typisk omkring 120.000-180.000 pr. m2. (De fleste tæpper fra Arak-området er gode brugstæpper. Der er generelt anvendt god uld og tæpperne er slidstærke.)

Læs mere om Arak-området her:

Markazi-provinsen

Arak-området

Arak-området omkring byen Arak er et rigt landbrugsområde, hvor befolkningen taler farsi (persisk). Arak blev grundlagt i det 19. århundrede og hed dengang Sultanabad. Til tæppeområderne her hører Saroug, Ghiassabad, Djozan, Malayer, Saroug-Mir, Mahal, Wiss, Bordjalo og Lilihan. I over 200 år har man knyttet tæpper i Arak-området. Det var købmænd fra Tabriz, der i midten af 1800-tallet blev opmærksomme på de dygtige knyttere i Arak, hvor ulden, farverne og de harmonisk opbyggede mønstre gjorde, at tæpperne hurtigt blev populære eksportartikler til Vesten. Uldkvaliteten i hele Arak-området var generelt ret god. Det forblev populære tæpper, og man anvendte i stor stil naturfarver ved indfarvningen. I dag er god uld og naturfarver ikke længere en selvfølge, men der er stadig nogle producenter tilbage, som kæmper for at holde de gode, gamle tæppetraditioner i hævd.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Saveh tæpper.