Om Maslagan-Hamedan

 Maslaghan, Mazlaghan  Mazlaghan-tæpperne kommer fra området nordøst for Hamadan. De er letgenkendelige på grund af deres mønstre. Det er ofte en aflang, stiliseret medaljon med en gul zigzagstribe omkring, der minder om et lyn. Farverne er som oftest ret stærke i sammensætningen.   Læs mere om Hamedan-området her: Hamadan, Hamedan ...

Læs mere

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Mere om Maslagan-Hamedan

 Maslaghan, Mazlaghan 

Mazlaghan-tæpperne kommer fra området nordøst for Hamadan. De er letgenkendelige på grund af deres mønstre. Det er ofte en aflang, stiliseret medaljon med en gul zigzagstribe omkring, der minder om et lyn. Farverne er som oftest ret stærke i sammensætningen.

 

Læs mere om Hamedan-området her:

Hamadan, Hamedan 

(De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper. De er generelt robuste og slidstærke.)

Byen Hamadan, der tidligere hed Ekbatana, ligger ved Alvand-bjergene i 1900 meters højde. Klimaet er behageligt om sommeren, for her er køligere end i mange andre iranske storbyer, men om vinteren er der forholdsvist koldt. Byen er centrum for et af Irans største tæppedistrikter. Hamadan-området er et stort område med mange hundrede landsbyer, som alle er kendte for deres egne mønstre og kvaliteter. Tæpperne herfra har deres egne navne, alt efter hvor de kommer fra, men da byen Hamadan er opsamlingsby for hele området, betegnes disse tæpper slet og ret som Hamadan-tæpper, også selv om de ikke er knyttet der.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Maslagan tæpper.