Om Ingelas-Hamedan

Ingelas, Injalas, Engelas  Byen Engelas ligger sydøst for Hamadan. Tæpperne herfra hører til de finere kvaliteter fra området. Der er dog undtagelser. Mønstret er ofte Herati-mønster på rød eller creme bundfarve, indrammet af en Serabend-bort. Læs mere om Hamedan-området her: Hamadan, Hamedan  (De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper....

Læs mere

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Mere om Ingelas-Hamedan

Ingelas, Injalas, Engelas 

Byen Engelas ligger sydøst for Hamadan. Tæpperne herfra hører til de finere kvaliteter fra området. Der er dog undtagelser. Mønstret er ofte Herati-mønster på rød eller creme bundfarve, indrammet af en Serabend-bort.
Læs mere om Hamedan-området her:
Hamadan, Hamedan 
(De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper. De er generelt robuste og slidstærke.)
Byen Hamadan, der tidligere hed Ekbatana, ligger ved Alvand-bjergene i 1900 meters højde. Klimaet er behageligt om sommeren, for her er køligere end i mange andre iranske storbyer, men om vinteren er der forholdsvist koldt. Byen er centrum for et af Irans største tæppedistrikter. Hamadan-området er et stort område med mange hundrede landsbyer, som alle er kendte for deres egne mønstre og kvaliteter. Tæpperne herfra har deres egne navne, alt efter hvor de kommer fra, men da byen Hamadan er opsamlingsby for hele området, betegnes disse tæpper slet og ret som Hamadan-tæpper, også selv om de ikke er knyttet der.
Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/
Se video om Ingelas-Hamedan tæpper her: https://www.youtube.com/embed/RqRdS6f6zpo 
Nedenfor finder du vores udvalg af Ingelas-Hamedan tæpper.