Om Dardjazin-Hamedan

Dardjasin-tæpperne er typisk mere blomstrede end de fleste andre tæpper fra Hamadan-området. De har dog stadig det rustikke udtryk og ses både med beige, rød og blå bundfarve. Tætheden er typisk 120.000-250.000 knuder pr. m2. Læs mere om Hamedan-området her: Hamadan, Hamedan  (De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper....

Læs mere

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Mere om Dardjazin-Hamedan

Dardjasin-tæpperne er typisk mere blomstrede end de fleste andre tæpper fra Hamadan-området. De har dog stadig det rustikke udtryk og ses både med beige, rød og blå bundfarve. Tætheden er typisk 120.000-250.000 knuder pr. m2.

Læs mere om Hamedan-området her:

Hamadan, Hamedan 

(De fleste tæpper fra Hamadan-provinsen er gode brugstæpper. De er generelt robuste og slidstærke.)

Byen Hamadan, der tidligere hed Ekbatana, ligger ved Alvand-bjergene i 1900 meters højde. Klimaet er behageligt om sommeren, for her er køligere end i mange andre iranske storbyer, men om vinteren er der forholdsvist koldt. Byen er centrum for et af Irans største tæppedistrikter. Hamadan-området er et stort område med mange hundrede landsbyer, som alle er kendte for deres egne mønstre og kvaliteter. Tæpperne herfra har deres egne navne, alt efter hvor de kommer fra, men da byen Hamadan er opsamlingsby for hele området, betegnes disse tæpper slet og ret som Hamadan-tæpper, også selv om de ikke er knyttet der.

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Se video om Dardjazin-Hamedan tæpper her: https://www.youtube.com/embed/RqRdS6f6zpo 

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Dardjazin tæpper.