Om Bitkoneh

(Generelt meget robuste og slidstærke tæpper) Bidgoneh-tæpperne kommer fra samme område som Goltug-tæpperne. De kan på mange måder sammenlignes med hinanden, men Bidgoneh-tæpperne er som regel meget finere knyttet, og der ses ikke mange af dem på markedet. Læs om Goltug her: Goltug, Gholtogh, Koltuk, Koltug Nordøst for Bidjar ligger...

Læs mere

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Mere om Bitkoneh

(Generelt meget robuste og slidstærke tæpper)

Bidgoneh-tæpperne kommer fra samme område som Goltug-tæpperne. De kan på mange måder sammenlignes med hinanden, men Bidgoneh-tæpperne er som regel meget finere knyttet, og der ses ikke mange af dem på markedet.

Læs om Goltug her:

Goltug, Gholtogh, Koltuk, Koltug

Nordøst for Bidjar ligger byen Goltug. 

Tæpperne knyttes af fastboende kurdere. I 1970’erne havde disse tæpper ikke noget særligt godt ry, og kvaliteterne var for dårlige. Det har man heldigvis ændret på, og der er kommet nogle dejlige, rustikke og slidstærke tæpper på markedet derfra. Det er tæpper i mellemprisklassen, hvor man får megen kvalitet for pengene. Mønstrene er heksagon- og Herati-mønster samt små stiliserede dyr og blomster. Kæde- og skudtråde er bomuld, knytningen Ghiordes, og tætheden ligger på 150.000-300.000 knuder pr. m2. Farverne er typisk en blanding af naturfarver og syntetiske farver. I 1990’erne var der mange Goltug-tæpper på markedet. Det er ikke længere tilfældet. 

Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/

Se video om Bitkoneh tæpper her: https://www.youtube.com/embed/n6BCQ-lLKfs 

Nedenfor kan du finde vores udvalg af Bitkoneh tæpper.