Om Babaheidar

Babaheydar, Babaheidar, Baba-Heydar  I Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen finder man også den lille by Babaheydar. Her knyttes tæpper, som er meget beslægtede med Bakhtiar-tæpperne. De er dog lidt mere geometriske i formerne og kan til tider være meget grove i knytningen. 80.000-160.000 knuder pr. m2 er meget almindeligt. Til gengæld er...

Læs mere

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Mere om Babaheidar

Babaheydar, Babaheidar, Baba-Heydar 
I Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen finder man også den lille by Babaheydar. Her knyttes tæpper, som er meget beslægtede med Bakhtiar-tæpperne. De er dog lidt mere geometriske i formerne og kan til tider være meget grove i knytningen. 80.000-160.000 knuder pr. m2 er meget almindeligt. Til gengæld er de knyttet af en fantastisk god uld, som stort set altid er farvet med naturfarver. Det er meget charmerende tæpper, som er robuste i brug.
Læs om Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen her: 
Char-Har-Mahal og Baktiari-provinsen
Char-Har-Mahal, Chahar-Mahal Bakhtiar, Baktiar, Bakhtiari, Bachtiar Char-Har-Mahal- og Bakhtiar-området grænser mod vest til Luristan, mod nord til Hamadan og Arak, mod øst ligger byen Isfahan, og sydpå ligger Khashgai-området. Her knytter nomader og fastboende landsbyfolk robuste og slidstærke tæpper. Nomaderne i området bruger vandretliggende væve, de fastboende bruger opretstående. Tæpperne fra de forskellige familier og i de forskellige byer har hver deres individuelle kendetegn. Nogle af disse kendetegn forsvinder desværre, fordi tæppefremstillingen gradvist bliver mere og mere standardiseret. 
Kilde:
Dette er et uddrag fra bogen Ægte tæpper knyttet med kærlighed, skrevet af Martin Munkholm.
Denne informative tæppebog kan endvidere lånes på danske biblioteker og købes her på hjemmesiden: https://belle-rugs.dk/dk/ekspertise/taeppebog/Bogen er udgivet af Muusmann forlag.
Se mere her: http://muusmann-forlag.dk/
Nedenfor kan du finde vores udvalg af Afshar tæpper.